Eén portaal voor alles over verduurzamen

DoeNeutraal geeft je via één portaal toegang tot alle expertise en diensten die je nodig hebt om je bedrijf CO2-neutraal te maken. 

Ons portaal omvat naast gespecialiseerde dienstverleners ook branche- en belangenverenigingen, overheden, certificeringsorganisaties en andere kennispartners. Samen vormen zij een uniek ecosysteem waar je terecht kunt met elke vraag op het gebied van verduurzaming.

Een schat aan gratis expertise​

CO2-reducerende oplossingen afgestemd op jouw organisatie ​

Toegang tot subsidies en duurzame financieringen​

Collectieve kracht ​

Energietransitie: binnen enkele jaren CO2-neutraal ondernemen

De wetgeving voor het verduurzamen van Nederland is duidelijk. Alle bedrijven moeten CO2-neutraal ondernemen. Alleen al daarom is de energietransitie geen keuze maar een must. Maar wat betekent dat voor jouw bedrijf? Wat heb je nodig om aan de regels te voldoen, hoe kom je daaraan en welke kosten zijn eraan verbonden?

DoeNeutraal helpt

De duurzaamheid van je bedrijf wordt vooral uitgedrukt in de mate waarin jij als ondernemer helpt de uitstoot van CO2 te verminderen. DoeNeutraal is in het leven geroepen om je te helpen tegen zo laag mogelijke kosten zoveel mogelijk CO2-reductie te realiseren. Via DoeNeutraal kun jij binnen enkele jaren 100 procent CO2-neutraal ondernemen.

Voor de planeet én voor je bedrijf

Een CO2-neutraal bedrijf is niet alleen goed voor het milieu en de toekomst van onze planeet, er zit ook een duidelijk economisch belang aan. Want als je nu niet aan de slag gaat met verduurzaming, betaal je over een jaar of tien torenhoge bedragen aan energie, belastingen en accijnzen. DoeNeutraal helpt je dus twee vliegen in één klap te slaan. Bovendien krijg je via ons landelijke platform toegang tot subsidies en andere oplossingen voor de financiering van (grootschalige) verduurzamingsprojecten.

Concrete oplossingen

Om aan te tonen wat je allemaal doet om je bedrijf te verduurzamen, is er de bekende CO2-Prestatieladder van de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen. Hoe hoger je op die Ladder komt te staan, hoe groter de kans op gunning bij een aanbesteding. De Ladder is echter vooral een set van regels waaraan je moet voldoen. DoeNeutraal gaat verder door jouw oplossingen aan te reiken waarmee je aan de slag kunt, in de vorm van concrete handvatten waarmee je de doelstellingen van de energietransitie kunt realiseren. 

Complete expertise en diensten op het gebied van:

CO2 neutraal ondernemen in een stappenplan: wij geven je de 5

Kies jij ervoor je bedrijf te verduurzamen met hulp van DoeNeutraal? Wij hebben 5 deelgebieden gedefinieerd waarmee we jou helpen.

1. HoeNeutraal

Waar sta je en wat moet er gebeuren?

Hoeveel CO2-uitstoot levert jouw energieverbruik op en welke verplichtingen brengt dat met zich mee? Wat kun je zelf doen om daaraan te voldoen en waar heb je externe partijen voor nodig? Doe de eenvoudige Quickscan en ontvang kosteloos een uitgebreid informatiepakket, inclusief een stappenplan op maat voor een snelle CO2-reductie van jouw bedrijf.

2. WordNeutraal

Hoe ga je het uitvoeren?

Hoe ga je de aanbevelingen uit het stappenplan oppakken? Via Doe Neutraal ontdek je waar je moet zijn om je CO2-uitstoot drastisch te reduceren en in één moeite door je energiekosten fors te verlagen.

3. KiesNeutraal

Waar vind je de energie die je nodig hebt?

Het grootste deel van de wereldwijde CO2-uitstoot komt voort uit het gebruik van energie. Doe Neutraal beweegt energieleveranciers om CO2-neutrale inkoopprogramma’s voor bedrijven te ontwikkelen. Zo kun jij als ondernemer eenvoudig CO2-neutrale energie inkopen. En doordat we het collectief aanpakken, wordt het nog veel voordeliger ook.

4. MeerNeutraal

Hoe voorzie je zoveel mogelijk in je eigen energiebehoefte?

Zonnepanelen, windmolens, biovergisters… Er zijn allerlei manieren om je eigen energie op te wekken of misschien zelfs wel energieleverancier te worden. Via DoeNeutraal ontdek je welke oplossing het best past bij jouw situatie.

5. LeefNeutraal

Hoe onderneem je volledig CO2-neutraal?

Naast het toepassen van allerlei CO2-reducerende maatregelen kun je jouw CO2-uitstoot (nu al) compenseren. Hoe doe je dat voor jouw bedrijf? Via DoeNeutraal vind je alles over CO2-compensatie, keurmerken, certificaten en zichtbare bewijzen van jouw inspanningen. Met als bijkomend pluspunt dat je jouw concurrentiepositie verbetert én jouw leveranciers en klanten inspireert om óók CO2-neutraal te gaan ondernemen.

Start direct met het maken van een verduurzamingsplan en voorkom een boete.

© DoeNeutraal 2024. Alle rechten voorbehouden. Lees ons privacy beleid of bekijk onze voorwaarden

This is a staging enviroment